επαναλαμβανόμενες καταστάσεις μοτίβα ζωής

Επαναλαμβανόμενες Καταστάσεις Ζωής– Μοτίβα ζωής και ThetaHealing

“Γιατί να το ζω εγώ αυτό?”

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί μία «δυσάρεστη» για εσάς κατάσταση επαναλαμβάνεται? «Γιατί να το ζω εγώ αυτό?» ακούω συχνά. «Πάλι αυτήν την χαζομάρα έκανα, και δεν έμαθα». «Πώς τα καταφέρνω κάθε φορά και την πατάω». Αυτές είναι κοινές φράσεις που όλοι μας έχουμε πει συχνά πυκνά στη ζωή μας. Εδώ θα σας ρωτήσω εγώ όμως.

Έχετε σκεφτεί ότι αυτές οι καταστάσεις είναι “επαναλαμβανόμενα μοτίβα ζωής” τα οποία :

1. Εσείς έλκετε για κάποιο λόγο και,
2. Υπάρχει ένα μάθημα που χρειάζεται να διδαχτείτε προκειμένω αυτά να μην επανέλθουν στη ζωή σας?.

Επαναλαμβανόμενα μοτίβα ζωής-Παραδείγματα

Με την μέθοδο του ThetaHealing διερευνούμε αυτές τις δύο παραπάνω παραμέτρους έτσι ώστε να απελευθερωθείτε από αυτά και να μην σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας.


Επαναλαμβανόμενες Καταστάσεις ζωής είναι : το να έλκετε το ίδιο μοτίβο συντρόφων, το να βιώνεται τις ίδιες καταστάσεις στην εργασία σας ακόμη και αν αλλάξετε περιβάλλον εργασίας-(δουλειές δηλαδή), το να νιώθετε ότι προσπαθείτε πολύ για κάτι και να μην σας αποδίδει ακόμη και να συναντάτε συνέχεια στο δρόμο την ώρα που οδηγείτε πιο αργούς οδηγούς από εσάς οι οποίοι σας εκνευρίζουν. Κάτι ακόμη πιο απλό είναι να βιώνεται συνέχεια καθυστερήσεις  και μπλοκαρίσματα σε γραφειοκρατικά θέματα της καθημερινότητας. (αυτό δεν αναιρεί μία κοινωνική πραγματικότητα-που και αυτή έχει λόγο που γίνεται αλλά δεν θα αναλυθεί περαιτέρω στο παρών άρθρο).

Πώς ThetaHealing διερευνά τα επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ζωής

Όσον αφορά την πρώτη παράμετρο, τον λόγο δηλαδή που έλκετε αυτές τις καταστάσεις, με την μέθοδο του ThetaHealing διερευνούμε αυτά τα μοτίβα που σας δυσκολεύουν. Αυτά τα μοτίβα συνήθως τα έλκουμε καθώς υποσυνείδητα κάνουμε κάποιες περιοριστικές ή αρνητικές σκέψεις οι οποίες και έλκουν αυτές τις καταστάσεις. Αυτές οι σκέψεις που κάνουμε είναι ευρέως γνωστές ως σκεπτομορφές, δηλαδή οι σκέψεις μας έχουν μορφή και άρα έλκουν τα αντίστοιχα γεγονότα στη ζωής μας. Με το ThetaHealing εργαζόμαστε πάνω στις αρνητικές σκεπτομορφές ώστε να τις «μετατρέψουμε» σε θετικές σκεπτομορφές και άρα να έχουμε και να βιώνουμε και τις αντίστοιχες καταστάσεις στη ζωή μας.

Σχετικά με την δεύτερη παράμετρο, με την μέθοδο του ThetaHealing εξετάζουμε για ποιο λόγο σας συμβαίνουν οι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ζωής και τι είναι αυτό που θέλουν να σας διδάξουν.  Μπορεί να χρειάζεται να μάθετε πώς να έχετε κατανόηση, πώς να διατηρείτε την υπομονή σας σε έντονες καταστάσεις, πώς να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να μην εκνευρίζεστε με καταστάσεις που δεν χρήζουν εκνευρισμού. Μπορεί να χρειάζεται να εκπαιδευτείτε στην ηρεμία ή στην σωστή επικοινωνία. Ακόμη περισσότερο ίσως να χρειάζεται να μάθετε να εκτιμάται και να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας. Όλα τα παραπάνω τα εξετάζουμε με μοναδικές τεχνικές  που διαθέτει η μέθοδος ThetaHealing.

Συμπέρασμα

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι μέσα στο οποίο καλούμαστε να παίξουμε, να μάθουμε, να κερδίσουμε, να χάσουμε. Όσο πιο συνειδητοί των πράξεών μας γινόμαστε τόσο πιο γρήγορα και εύκολα μπορούμε να στρέψουμε αυτό το παιχνίδι υπέρ μας και προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε. Όσο πιο συνειδητοί των συναισθημάτων μας γινόμαστε και αναγνωρίζουμε πώς προκύπτει το κάθε συναίσθημα τόσο περισσότερο μπορούμε να βιώνουμε καταστάσεις αγάπης, ψυχικής ηρεμίας και ισορροπίας, αποδοχής και αυτοσυγκράτησης. Η αλλαγή ξεκινά πάντα από μέσα μας. Με το ThetaHealing πυροδοτούμε αυτήν την αλλαγή ώστε η ζωή να γίνει μία πλούσια εμπειριών και συναισθημάτων περιπέτεια. Οι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις ζωής μπορεί να είναι μόνο θετικές.

Παναγιώτα (Γιώτα) Μπάρκα, Πιστοποιημένη Σύμβουλος της μεθόδου ThetaHealing

Copyright © 2018 PanagiotaBarka.com All rights Reserved | Powered by Cloud O.E.