Πιλάτες με χρήση props

Γιατί Personal Pilates. Ποιoς ο κατάλληλος Pilates Instructor για εσένα? Μέρος 1ο

Πώς ωφελεί?- Είναι ακριβό?

Παρερμηνείες σχετικά με το Pilates

Kρίνεται απαραίτητο να ξεδιαλύνουμε ορισμένες παρερμηνείες για την έννοια του Personal και του Personal Pilates. Αρχικώς πρέπει να τονιστεί ότι η personal προπόνηση είναι επιλογή ζωής. Οι άνθρωποι που την επιλέγουν είναι αφοσιωμένοι στον εαυτό τους  και στον εκάστοτε στόχο που θέλουν να πετύχουν. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κάνετε εφόρου ζωής personal Pilates ή οποιαδήποτε άλλης μορφής personal training. Κατ αρχήν θα ήταν βαρετό να περνάτε μία ζωή μόνοι σας με έναν γυμναστή ή έναν personal Trainer.


Μην αγχώνεστε για το αν κάνετε καλά την άσκηση. Γι αυτό έχετε επιλέξει το personal pilates. O trainer που έχετε είναι εκεί γι αυτόν τον λόγο. Να σας διορθώσει και να σας μπουστάρει. Είναι εκεί για να κατευθύνει με τα δικά του χέρια ή το δικό του σώμα, το δικό σας σώμα ώστε να το κατευθύνει εκεί που είναι η σωστή του θέση. Εκμεταλλευτείτε τον. Θέλει να σας βοηθήσει.


Δεν ανταγωνίζεστε τον instructor σας. Ανταγωνίζεστε τον χθεσινό σας εαυτό. Και ο instructor είναι εκεί για να σας δείξει τον δρόμο να ξεπεράσετε αυτόν τον χθεσινό σας εαυτό.

Ποιoς είναι ο κατάλληλος Pilates Instructor για εσένα?

Πώς επιλέγω τον κατάλληλο trainer? Ο κατάλληλος trainer είναι αυτός με τον οποίο νιώθετε εσείς άνετα. Αυτός ο οποίος σας εμπνέει εμπιστοσύνη και σας κάνει να νιώθετε ο καλός εαυτός σας μέσα στην πρόκληση της άσκησης. Αυτός στον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε μια κρυφή αδυναμία του σώματός σας και την οποία αυτός θα αποδεχτεί και θα σας οδηγήσει συνεργατικά να την δουλέψετε.

Πώς και που ωφελεί το Pilates?

Εδώ ας συμπυκνώσουμε τα οφέλη της προπόνησης personal pilates training. Στην πορεία θα δούμε αναλυτικά λεπτομέρειες, οφέλη και πλεονεκτήματα που πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί συνδυαστικά.


Έτσι λοιπόν βάλτε στην ζωής σας το Personal Pilates και σας εγγυώμαι προσωπικά καλύτερο σώμα, πιο δυνατό μυϊκά σώμα, πιο καλλίγραμμο σώμα, πιο ευθυτενές σώμα και φυσικά ακόμη πιο σημαντικά….. θα είστε πιο λειτουργικοί στις καθημερινές εργασίες του σπιτιού χωρίς να πονάτε ή να κουράζεστε, θα είστε πιο συγκεντρωμένοι στις πνευματικές σας εργασίες και στην καθημερινότητά σας, θα αναπτύξετε νοητικές ικανότητες εξαιτίας της συγκέντρωσης , θα αναπνέεται καλύτερα και θα μειωθούν οι απλές λοιμώξεις του αναπνευστικού εξαιτίας της σωστής αναπνοής-οξυγόνωσης του σώματος, θα αποφορτιστεί και θα ανακουφιστεί η οσφυϊκή μοίρα, θα αποφορτιστούν οι ωμοπλάτες και ο αυχένας.


Θέλετε κι άλλα? Γιατί μπορώ να σας πω ότι το Pilates κάνει γλυπτική στο σώμα, αυξάνει την ευλυγισία σε σημεία που δεν έχετε φανταστεί, συντονίζει σώμα και νου και κατ’ επέκταση ακονίζει την νοητική συγκέντρωση και για μένα το πιο τολμηρό : μπορείς να νιώθεις και να ελέγχεις κάθε μυ του σώματος σου. Γιατί ? Γιατί έτσι νιώθεις τόσο ζωντανός, τόσο υγιής, τόσο ευγνώμων για κάθε αναπνοή που παίρνεις.


To σώμα μας είναι η μεγαλύτερη προίκα που έχουμε! Με αυτό κινούμαστε στην καθημερινότητά μας, με αυτό εργαζόμαστε, κάνουμε δουλείες στο σπίτι, με αυτό αγκαλιάζουμε, γράφουμε, σκεφτόμαστε, περπατάμε, χορεύουμε, επικοινωνούμε και πολλά ακόμη…….

συνέχεια στο Μέρος 2ο

Παναγιώτα (Γιώτα) Μπάρκα,
Pilates Instructor
www.panagiotabarka.com

Copyright © 2018 PanagiotaBarka.com All rights Reserved | Powered by Cloud O.E.