“Όταν παντρέψεις το Healing με το Curing ανοίγεις τον δρόμο να συμβεί το Θαύμα/ η μαγεία",   

έτσι αναφέρει η ιατρός Lisa Rankin στο psychologytoday

Άλλο Healing (θεραπεία) και άλλο Ίαση(θεραπεία/cure)
Ίαση (curing) σημαίνει “εξάλειψη όλων των ενδείξεων της νόσου",ενώ
Ηealing σημαίνει “το να γίνεις Όλον/ ολόκληρο”.

“It is possible to be Cured but not to have Healed."

To ThetaHealing, ΔΕΝ είναι ψυχοθεραπεία, ψυχανάλυση, coaching, reiki, υπνωτισμός, yoga ή κινητικό πρόγραμμα. ThetaHealing σημαίνει θεραπεία μέσα από την ψυχή του θεραπευτή προς τον “θεραπευόμενο" μέσω των ενορατικών και διαισθητικών ικανοτήτων του θεραπευτή. Είναι ενεργειακή “θεραπεία" μέσω της οποίας ο θεραπευτής φέρνει τον “θεραπευόμενο" σε σύμπλευση-εξισορρόπηση με το τι επιζητά η Ψυχή του βαθιά και ο  Ανώτερος Εαυτός του. Έτσι ένας από τους στόχους του thetahealing είναι να καθοδηγήσει το άτομο μέσα από το τι ζητά βαθιά μέσα του η ψυχή του.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ HEALING ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Παράδειγμα 1ο :

Εάν κάποιος έχει υψηλή πίεση θα πάρει χάπια για την πίεση τα οποία κατά κάποιον τρόπο θα την ελέγξουν. Αλλά μέχρι μάθει να διαχειρίζεται το στρες της δουλειάς του δεν θα καταφέρει να θεραπεύσει-ιάσει την υψηλή του πίεση. Τα χάπια λειτουργούν ως επικάλυψη.

Παράδειγμα 2ο :

Αν κάποιος πάσχει από καρκίνο το πιθανότερο είναι να κάνει χημειοθεραπείες για τα καρκινικά κύτταρα ή/και να κάνει εκτομή ενός όγκου. Αλλά μπορεί να θεραπευτεί ολοκληρωτικά μόνο όταν οι υποβόσκουσες συναισθηματικές ανισορροπίες θεραπευτούν μέσω ενός healing. Αλλιώς θα υπάρξει επανεμφάνιση του καρκίνου.

Παράδειγμα 3ο:

Στην περίπτωση χρόνιων ασθενειών και συναισθηματικών διαταραχών η «ίαση» διαρκεί μόνο όταν ένα Ηealing γίνει σε βαθύτερο επίπεδο.

Healing είναι η Αποκατάσταση του Όλου το οποίο είναι καινούργιο, διαφορετικό και συγκριτικά καλύτερο από αυτό που ήταν πριν την έναρξη μίας ασθένειας.  
 
Το Healing είναι διαδικασία, παίρνει χρόνο,έχει διάρκεια (π.χ συνεδρία μίας ώρας)
Το Healing απαιτεί δουλειά (για αυτό και παίρνει τον χρόνο μίας ώρας περίπου γιατί κάθε λεπτό της συνεδρίας είναι λεπτό healing)
Παναγιώτα Μπάρκα, σύμβουλος της μεθόδου ThetaHealing

Πηγές:

https://www.psychologytoday.com/us/blog/owning-pink/201110/the-difference-between-healing-and-curing

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1466870/

https://www.mindbodygreen.com/0-7961/whats-the-difference-between-healing-and-curing.html

εικόνα:https://www.highgateholisticclinic.com/

Copyright © 2018 PanagiotaBarka.com All rights Reserved | Powered by Cloud O.E.